A Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület alapvetően kétféle irányba szolgáltat. Egyfelől szolgáltat egyfajta többlet biztonságot a társadalom, a lakosság felé, hiszen egy-egy beavatkozó művelet során a lakosság életének, élet körülményeinek, valamint anyagi javainak megóvásáért cselekszik. A másik szolgáltatási irányt maguk az önkéntesek jelentik. Önkénteseink a szabadidejükben segíteni akarnak a bajbajutottakon, mi pedig biztosítjuk számukra a lehetőséget, hogy ezt felkészülten, gyakorlottan, felszerelten, biztonságban és szervezetten tehessék.

Az Egyesület tevékenységei a fenti szolgáltatási irányokon túl az alábbiak szerint csoportosíthatóak:

  • Műveletek - beavatkozások
  • Képzések
  • Gyakorlatok
  • Rendezvények biztosítása
  • Lakosságfelkészítés

Műveletek

Amikor önkénteseink egy-egy káreseménynél, katasztrófa felszámolásánál vagy veszélyhelyzet elhárításánál dolgoznak, azt műveletnek vagy beavatkozásnak nevezzük.

 

Képzések

A jó munkához (esetünkben hatékony és eredményes beavatkozáshoz) alapos felkészülés szükséges. E felkészülést támogatja az általunk kidolgozott képzési rendszer. Önkénteseink a BASIC Önkéntes Alapfelkészítési Program tanfolyamának sikeres elvégzését követően vehetnek részt beavatkozásban. Képzési rendszerünk - önkénteseink számára fakultatív jelleggel - tartalmaz a BASIC tananyagra épülő szak-, valamint specialista felkészítéseket, illetve vezetői tréningeket, így az adott szakterület iránt jobban érdeklődő önkéntesek számára lehetőség van elméleti és gyakorlati tudásuk elmélyítésére.

 

Gyakorlatok

A különböző tanfolyamok mellett egy évben számos gyakorlatot szervezünk önkénteseink számára. A gyakorlatok hasznosak, hiszen önkénteseink a valós katasztrófákhoz hasonló helyzetekben gyakorolhatják be a megfelelő eljárásokat és szakmai fogásokat.

 

Rendezvények biztosítása

E honlap kialakításakor is sokat töprengtünk azon, vajon e tevékenységet hová sorolhatnánk, végül amellett döntöttünk, hogy önállóan jelenítjük meg. Önkénteseink rendszeresen részt vesznek kisebb-nagyobb rendezvények egészségügyi, katasztrófavédelmi biztosításában. A biztosítások végrehajtása magában hordozza mind a gyakorlatok, mind pedig a valódi beavatkozások tulajdonságait. Az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) biztosítása például évről-évre kiváló alkalmat nyújt, hogy önkénteseink gyakorolják az elsősegélynyújtás fogásait, kisebb tüzek, műszaki káresetek felszámolását, de így lehetőségünk van mobil orvosi segélyhelyünk "rendszerpróbájára" is.

 

Lakosságfelkészítés

A polgári védelem fontos területe a megelőzés, ebben pedig kiemelt szerepet játszik a lakosok felkészítése a helyes veszélyhelyzeti magatartásra, az önmentésre és a veszélyek csökkentésére, valamint azok megelőzésére. Fontosnak tartjuk, hogy erőnkhöz mérten e tevékenységben is szerepet vállaljunk, így részt veszünk a diákok, gyerekek felkészítésében (ifjúságfelkészítés), valamint különböző programokkal, kampányokkal szólítjuk meg a felnőtteket.

 

 

 

 Kérjük, támogasd Te is tevékenységünket!

Támogathatsz bennünket pénz-, szolgáltatás- vagy termék adományokkal.

Bankszámlaszámunk:

11705998-21283956

(OTP Bank)

támogatásokról bővebben

Közép-Budai ÖPVE - SZJA 1 százalék

Kérjük, személyi jövedelemadód 1%-áról rendelkezz a mi javunkra, a Te javadra!

Adószámunk:

18252903-1-43

SZJA 1% felajánlásáról bővebben

Jelentkezz Te is önkéntesnek!

Te is segíteni szeretnél bajbajutott embertársaidon? Érdekel a polgári védelem, katasztrófavédelem? Szívesen lennél Te is önkéntes, csatlakoznál hozzánk? Várunk szeretettel, jelentkezz az alábbi elérhetőségek egyikén!

Telefon: +36 30 269 7597
Levélcím: 1126 Budapest, Beethoven utca 11.
E-mail cím: onkentes[kukac]opve[pont]hu

jelentkezésről bővebben

Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelem

 

Riasztás:

ÜGYELET +36 30 269 7670