2018. máj. 09., szerda 00:17

Graphisoft képzés

2018-04-27 graphisoft park csapatépítő2018. április 27-én a Graphisoft Park menedzsmentjének tartottunk tűzvédelem és elsősegélynyújtó foglalkozást.

A Graphisoft Park és Egyesületünk között évek óta kiváló kapcsolat áll fenn. Rendszeresen veszünk részt programjaikon, családi napokon, tartunk oktatásokat, és a közeljövőben az önkéntes mentőcsoport felkészítését is tervezzük.

Ennek első lépcsőjében a Park vezetőségének csapatépítőjén vettünk részt, ahol rövid tűzvédelmi foglalkozás keretein belül minden résztvevő kipróbálhatta a kézi porraloltó készülék használatát: párokba rendeződve kellett tálcatüzet oltaniuk. A foglalkozás során elmondtuk a legalapvetőbb biztonsági szabályokat, beszéltünk a kézi oltókészülékek típusairól, a rajta található jelölésekről, használatuk módszeréről.

Ezt követően az elsősegélynyújtás alapjaiba kóstolhattak bele, ahol az elméleti tudnivalók rövid ismertetése után az újraélesztést gyakorolták csecsemő, kamasz, és felnőtt babán, majd a félautomata defibrillátor helyes használatát próbálták ki oktató AED készülékkel. Szó volt még a stabil oldalfektetésről, a légúti idegentestről, és a résztvevőkben felmerülő egyéb kérdésekről.

A program végén a résztvevők átvehették névreszóló Graphisoft Rescue mellényüket, ami mellé pólót és sisakot is kaptak.

A képzés lebonyolításában 5 önkéntesünk vett részt, akik 17 munkaórát teljesítettek.