A polgári védelem fontos területe a megelőzés, ebben pedig kiemelt szerepet játszik a lakosok felkészítése a helyes veszélyhelyzeti magatartásra, az önmentésre és a veszélyek csökkentésére, valamint azok megelőzésére. Fontosnak tartjuk, hogy erőnkhöz mérten e tevékenységben is szerepet vállaljunk, így részt veszünk a diákok, gyerekek felkészítésében (ifjúságfelkészítés), valamint különböző programokkal, kampányokkal szólítjuk meg a felnőtteket.

Rendszeresen részt veszünk több kerületi katasztrófavédelmi ifjúsági verseny lebonyolításában, a diákok verseny előtti felkészítésében és iskolai rendvédelmi napok megrendezésében. 2008-ban a Nemzetközi Polgári Védelmi Szervezet (International Civil Defence Organisation - ICDO) engedélyével elkészítettük a "Protector a barátod" című képregény magyar nyelvű változatát, amely a kisebbek számára mutatja be a polgári védelem feladatait, munkáját. A Nemzetközi Polgári Védelmi Szervezettel való együttműködés keretében, ajánlásaik alapján a polgári védelem világnapján (minden évben március első napja) rendszeresen megjelenünk tematikus programokkal - ehhez kapcsolódik "Minden perc számít!" aktivitásunk, valamint preventív plakátkampányunk.

Az alábbi oldalakon böngészhetsz korábbi lakosságfelkészítéssel kapcsolatos híreink között, megismerheted "Minden perc számít!" aktivitásunkat, illetve preventív plakátkampányunkat:

Hírek - lakosságfelkészítés

Minden perc számít!

Preventív Plakátkampány