2017. február 13., hétfő 13:21

Havas hétvégék Normafán

2017-01-01 Normafa eüA korábbi évekhez hasonlóan, a 2016/2017-es szezonban is Normafán láttunk el elsősegélynyújtó ügyeletet a havas hétvégéken, 2017. január 07. és február 04. között összesen 9 alkalommal.

A Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény felkérésére, munkatársaikkal szoros együttműködésben voltunk jelen Normafán, hogy az esetleges sérüléséket ellássuk. Elsősegélynyújtóink évről évre jobb körülmények között dolgozhatnak, az idei szezonra a legjelentősebb fejlesztés egy bázisként funkcionáló kisház volt, mely a Kis-Norma sípálya tetején kapott helyett. A fűtéssel rendelkező házban le tudtuk pakolni felszereléseinket, jobb láthatóságot biztosított elsősegélynyújtóinknak, és megfelelő rálátás volt belőle a legfrekventáltabb területre, a Kis-Norma sípályára, ahol a korábbi években a felelőtlen szánkózók miatt számos baleset következett be.

Emellett a Normafa Park ATV járműve is folyamatosan a helyszínen volt, biztosítva a sérültek gyors megközelítését, kimentését. A korábbi tapasztalatoknak, közös munkának, és a 2016 decemberében tartott együttműködési gyakorló napnak köszönhetően önkénteseink és a Normafa Park munkatársai jó összhangban tudták ellátni a feladatukat.

Szerencsére sok baleset idén nem történt, néhány könnyű és egy súlyos sérültet kellett ellátnunk. A sípályák folyamatos szemmel tartása mellett rendszeresen járőröztünk az Egyetemi lejtők és az Anna rét környékén is, utóbbira fokozottan figyeltünk, hiszen a szánkózásra kijelölt területet sokan vették igénybe.

A havas hétvégi napokon 9-17 óráig voltunk megtalálhatóak az egykori sífelvonó felső állomásánál. A biztosítások adta feladatokból összesen 15 önkéntesünk vette ki a részét, akik a 9 nap alatt 325 munkaórát teljesítettek. 

 


 

 

Utoljára frissítve: 2017. március 29., szerda 14:09