2017. január 25., szerda 12:30

Befogadóhely üzemeltetése Hegyvidéken

2017-01-19 sashegy bomba2017. január 19-én robbanótestet találtak a XII. kerületi Sashegyi úton. A hatástalanítás és elszállítás idején működő befogadóhely üzemeltetésére Egyesületünket kérték fel.

Délután 16 óra előtt a kerület közbiztonsági referensétől kaptuk a kérést, hogy készüljünk esetleges lakosságvédelmi intézkedések segítésére az előtalált II. világháborús robbanótest miatt. Fokozott alkalmazási készenlétet rendeltünk el önkénteseink körében, felmértük rendelkezésre állásukat, riasztási idejüket, megkezdtük a felszerelések előkészítését.

Egy órával később megerősítést nyert hogy szükség lesz a környéken lakók ideiglenes kitelepítésére. Tájékoztattuk készenlétben álló önkénteseinket, akik elindultak a bázisra, illetve a befogadóhelynek kijelölt Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba. Míg a bázison lévők felpakolták a szükséges felszereléseket, az iskolában megkezdtük az előkészületeket: felvettük a kapcsolatot a kijelölt kontaktszemélyekkel, felmértük az elhelyezési lehetőségeket.

A közel 100 érintett házból összesen 14 fő vette igénybe a befogadóhelyet, jellemzően az idősebb korosztályból, így rendszeresen ellenőriztük hogylétüket, érdeklődtünk esetleges további igényeik iránt.

21:40 perckor érkezett az információ a zárás feloldásáról. Tájékoztattuk a befogadóhelyen lévőket hogy visszatérhetnek otthonaikba, majd megkezdtük az iskola igénybe vett helyiségeinek visszarendezését. További egy óra volt, mire egy mentő által hozott, idős hölgy hazaszállítása megoldódott, önkénteseink ezt követően hagyták el az iskolát. A bázisra visszaérve lepakoltunk, ellenőriztük a felszereléseket, majd mi is hazaindultunk.

A befogadóhely üzemeltetésében 5 önkéntesünk vett részt, akik 26 munkaórát teljesítettek.

 


 

 

 

Utoljára frissítve: 2017. február 13., hétfő 13:05