Minden évben lehetőség van arra, hogy befizetett személyi jövedelemadód 1 százalékának felhasználásáról - munkánkat támogatva - Egyesületünk javára rendelkezz. Ahhoz, hogy adód 1 százalékát az államtól megkaphassuk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kell eljuttatnod rendelkező nyilatkozatodat az SZJA bevallásoddal együtt, attól külön, vagy a munkáltatódon keresztül (abban az esetben, ha a munkáltató készíti el és nyújtja be az adóbevallást). A nyilatkozaton feltétlenül fel kell tüntetni adószámunkat (18252903-1-43)!

A rendelkező nyilatkozat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása alapján benyújtható az alábbi módokon:

Önadózás keretében:

  • A 1553-as bevallás, a 1553NY egyszerűsített bevallás, a 1553 ADÓNYILATKOZAT jelű adónyilatkozat beadásával az EGYSZA lap kitöltésével (elektronikus vagy papír formában); 
  • Az állami adóhatóság honlapján közzétett kitöltő program (ÁNYK-AbevJava) segítségével kitöltött és kinyomtatott „1553 EGYSZA” jelű formanyomtatványt lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán, illetőleg elektronikus űrlapként, elektronikus úton (ügyfélkapun keresztül) is megteheti. 

Munkáltatói adómegállapítás esetén:

  • Az állami adóhatóság által rendszeresített „1553 EGYSZA” jelű formanyomtatványon (vagy azzal egyező adattartalmú lapon) megtett rendelkező nyilatkozatodat lezárt, adóazonosító jeleddel ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt postai borítékban elhelyezve juttatható el a munkáltatódhoz, legkésőbb 2016. május 10-ig.
  • Abban az esetben, ha nem rendelkeztél adód 1%-ról a bevallásában, vagy a munkáltatódnak sem nyilatkoztál, illetve a NAV végzi az adómegállapításod, akkor 2016. május 20-ig az állami adóhatóság honlapján közzétett kitöltő program (ÁNYK-AbevJava) segítségével kitöltött és kinyomtatott, vagy kézzel kitöltött „1553 EGYSZA” jelű formanyomtatványt lezárt, adóazonosító jeleddel ellátott postai borítékban személyesen vagy postán, illetőleg elektronikus űrlapként, elektronikus úton (ügyfélkapun keresztül) még megteheted.

Az Egyesület adószáma: 18252903-1-43

Ezúton is köszönjük, hogy a polgárok biztonságát fokozó, önzetlen tevékenységünket személyi jövedelemadód 1 százalékának felajánlásával is támogatod!